Tallinna

Tallinna, Viron pääkaupunki

Viron pääkaupunki Tallinna oli vilkas kauppakaupunki jo keskiajalla. Nykyisin Tallinnan vanhankaupungin kujat kätkevät sokkeloihinsa toinen toistaan houkuttelevampia putiikkeja ja ravintoloita. Kävelykierros Tallinnan Vanhaan kaupunkiin on ehdottomasti tehtävä. Viron itsenäistymisen syntysijathan ovat täällä. Toompealla sijaitseva hallituspalatsi on ollut tärkeiden historian kulkuun vaikuttaneiden tapahtumien näyttämönä.

Vanhassa kaupungissa kokee historiaa, kulttuuria, kahviloita, ruoka- ja ostospaikkoja, torikauppiaita ja katusoittajia. Vanhankaupungin pääkatu Pikk on Tallinnan tärkein ostoskatu. Ostoskadulta löytää mm. virolaisia käsitöitä, jotka ovat suosittuja tuliaisia.

Tallinnaa ympäröi Harjumaan maakunta, jolle ovat tyypillisiä merenrannan korkeat törmät, pienet kosket ja joet. Alue on ollut aina Viron tiheimmin asuttua, ja niinpä matkan varrella on useita pikkukyliä. Noin 20 kilometrin päässä Tallinnasta sijaitsee Jägalan putous, joka on maan runsasvetisin. Putouksen lähellä sijaitsee myös Viron pienin linnoitustorni Kiiun torni. Sen sisällä toimii viehättävä kahvila, jonka erikoisuuksia ovat tuoreet lihapasteijat ja pehmeän makuinen munalikööri

Lisää luettavaa Tallinnasta: Kaupunkilomalle Tallinnaan

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.