Saarenmaa

Saarenmaa – Viron suurin saari

Viron suurin saari Saarenmaa viehättää omintakeisuudellaan. Sen symboleilla makean happamalla leivällä, oluella ja tuulimyllyillä, ovat pitkät perinteet.

Saarenmaan ainoa kaupunki Kuressaare sai kaupunkioikeudet vuonna 1563 Tanskan kuninkaan veljeltä, herttua Magnukselta.

Kuressaaren huolellisesti entisöity vanhakaupunki on kokonaisuudessaan ainutlaatuinen nähtävyys. Kaupungin ehkä tärkein nähtävyys on 1200-luvulla rakennettu mahtava piispanlinna. Kuressaareen perustettiin aikoinaan, lähes kaksisataa vuotta sitten, Viron ensimmäinen kylpylä, ja siitä saakka kaupunki on houkutellut lepoa ja rentoutusta hakevia lomalaisia.

Lautta tulee Muhun saarelle, josta on pengertie Saarenmaalle. Mantereelta Muhuun pääsee puolen tunnin välein.

Lisää tekstiä aiheesta:

Saarenmaa on tunnettu myös upeista luontokohteistaan. Saarenmaalla sijaitseva Vilsandin kansallispuisto tarjoaa kävijöilleen upeita maisemia ja monipuolista eläimistöä. Kansallispuisto on suosittu retkeilykohde, ja siellä voi ihailla harvinaisia lintulajeja sekä nauttia kauniista hiekkarannoista.

Saarenmaa on myös suosittu pyöräilykohde, ja saaren upeat maaseutumaastot houkuttelevat lukuisia pyörämatkailijoita. Pyöräillen voi tutustua saaren viehättäviin kyliin, joissa aika tuntuu pysähtyvän. Maisemat vaihtelevat vehreistä niityistä ja pelloista idyllisiin rannikkomaisemiin.

Kuressaaren lisäksi Saarenmaalla on muitakin mielenkiintoisia kaupunkeja ja kyliä, kuten Orissaare ja Nasva. Näissä paikoissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin, perinteisiin käsityötaitoihin ja maistella saaren herkullisia ruokia.

Yöpyminen Saarenmaalla on helppoa, sillä saarella on useita viihtyisiä hotelleja, huoneistoja ja majoituspalveluita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *