Nähtävyydet

Viron nähtävyydet

 

Virossa riittää paljon erilaista nähtävää ja koettavaa ympäri maata koko perheelle. Tässä joitain niistä.

 

Rummun vankila

Rummun vankila on Keski-Virossa sijaitseva nähtävyys, noin 50 km päässä Tallinnasta. Kyseessä on veden alle jäänyt vankila, joka sijaitsee Rummun louhoksen läheisyydessä, missä Neuvostoaikaiset vangit työskentelivät. Vesi paikalla on aivan kirkasta ja hiekkarantoineen se on upea seikkailukeskus ja sukelluskohde kesällä. Paikka on myös hieno nähtävyys talvella jäätyneenä.

 

Lahemaan Kansallispuisto 

Lahemaan kansallispuisto sijaitsee noin tunnin matkan päässä Tallinnasta. Puisto on suojelukohde ja perustettu vuonna 1971. Puistossa pääsee nauttimaan raittiista ilmasta ja kauniista luontomaisemista, josta löytyy monipuolisia maastoja, kuten metsiä, soita ja rantoja. Paikka on erityisesti patikoijien suosiossa ja tarjolla on myös opastettuja retkiä.

 

Valasten vesiputous 

Valasten vesiputous on 30 metriä korkea ja Baltian maiden suurin putous. Paikka sijaitsee itäisellä rannalla noin 150 km päässä Tallinnasta Ontikan rantatörmällä, joka on kivinen muodostelma ja myös huikea nähtävyys putouksen lisäksi.  Putouksen edustalle on rakennettu hieno näköalapaikka, jonne pääsee kiipeämään portaita pitkin. Parhaimmillaan vesiputous on keväisin ja tulva-aikaan. Kuivalla kaudella kesäisin vesi on lähinnä tihkua. Talvella jäätyneenä putous on myös  upea nähtävyys.

 

Näköalatorni Teletorni 

Teletorni sijaitsee Tallinnassa ja yli 300 metriä korkea näkötorni on Viron korkein rakennus. Torni sopii koko perheelle ja tarjoaa monenlaisia elämyksiä, kuten esimerkiksi näkymän ihailua lasilattian läpi.

Paikalla on myös mahdollisuus päästä kävelemään tornin reunalla valjaissa. Elokuvasalissa esitetään 2D-elokuvaa. Televisiostudiossa voi kokeilla uutistenlukijana oloa. Lisäksi tornista löytyy kahvila ja ravintola.

Ulkona televisiotornin lähellä on lapsille leikkipaikka, jossa on kiipeilyrata ja muita aktiviteetteja.

 

Tarton lelumuseo

Tartossa sijaitseva lelumuseo sopii käyntikohteeksi koko perheelle. Museossa on erilaisia lelunäyttelyitä, joita pääsee ihastelemaan. Näyttelyistä löytyy muun muassa vanhoja perinneleluja, taidenukkeja ja eri maiden matkamuistonukkeja. Lapsille on myös oma leikki- ja askarteluhuone.

 

Tuulimyllyt Saarenmaalla

Saarenmaalla matkustaessa keskellä maaseutua sijaitseva Anglan tuulimyllykukkula on hieno nähtävyys. Vanhoja tuulimyllyjä on viisi ja ne on entisöity perinteitä kunnioittaen. Yhdessä tuulimyllyssä on mahdollista nähdä myllärin työntekoa. Lähellä olevassa perinnekulttuurikeskuksessa voi myös osallistua erilaisiin työpajoihin, joissa opetetaan vanhoja käsityötaitoja.

 

Merimuseo 

Tallinnan Lentosatamassa sijaitsee Viron merimuseo, joka tarjoaa mielenkiintoista tietoa  merenkäynnistä. Näyttelyissä pääsee tutustumaan muun muassa erilaisiin vesilentokoneisiin, veneisiin, hylkyihin, meritykkeihin ja sukellusveneisiin. Lapsille löytyy leikkinurkkaus ja erilaisia aktiviteetteja, kuten paperilennokkien tekoa. Lisäksi paikassa on lentosimulaattori.

 

AHHAA-tiedekeskus 

Tiedekeskus sijaitsee Tartossa ja tarjoaa toimintaa, seikkailua ja viihdettä koko perheelle. Tiedekeskuksen tarkoituksena on kehittää tiedepohjaista ajattelutapaa ja esitellä luonnontieteitä, kuten biologiaa, fysiikkaa ja tähtitieteitä interaktiivisten näyttelyiden kautta.

Paikasta löytyy vaihtuvia teemanäyttelyitä, työpajoja missä pääsee askartelemaan ja kokeilemaan uutta, planetaario jossa voi tutustua avaruuteen, tiedeteatteri missä havainnollistetaan ja esitellään luonnonlakeja sekä 4D elokuvateatteri, jossa on liikkuvat tuolit.

 

Viron ulkoilmamuseo 

Viron ulkoilmamuseo esittelee 1700 – 1900-luvun Viron maalaiselämää ja arkkitehtuuria. Paikka sijaitsee meren rannalla, noin 15 minuutin päässä Tallinnasta ja on avoinna ympäri vuoden.

Museossa esitellään koko Viron maan historiallisia rakennuksia ja asumista. Museorakennuksia on yli 70 ja vanhin on rakennettu vuonna 1699. Tarjolla on opastettuja kiertokäyntejä ja henkilökunta on pukeutunut aikakausille tyypillisesti ja näyttävät kuinka ihmiset elivät.

Tavernassa voi maistaa paikallisia ruokia ja lisämaksusta tarjolla on hevoskärryajeluja.

 

 

Lähteet:

https://www.visitestonia.com/fi/lahemaan-kansallispuisto-ja-infopiste

https://www.visittallinn.ee/fin/matkailija/nae-koe/opastetutretket/sid-558/lahemaan-kansallispuisto

https://kohokohdat.fi/ontikan-rantakalliot-ja-baltianmaiden-suurin-vesiputous-viron-itarannikolla/

https://www.teletorn.ee/fi/

https://www.visitestonia.com/fi/tarton-lelumuseo

https://www.ikaalistenmatkatoimisto.fi/tekemista-saarenmaalla/

http://tallinnaa.com/tallinnan-lentosatama-viron-merimuseo/

http://www.ahhaa.ee/mita-on-tekeilla

https://www.visitestonia.com/fi/tiedekeskus-ahhaa-tartossa-10

https://www.visittallinn.ee/fin/matkailija/nae-koe/aktiviteetit/pid-174739/viron-ulkomuseo

https://evm.ee/fin/nayttely

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *