Tallinna

Tallinna, Viron pääkaupunki

Viron pääkaupunki Tallinna oli vilkas kauppakaupunki jo keskiajalla. Nykyisin Tallinnan vanhankaupungin kujat kätkevät sokkeloihinsa toinen toistaan houkuttelevampia putiikkeja ja ravintoloita. Kävelykierros Tallinnan Vanhaan kaupunkiin on ehdottomasti tehtävä. Viron itsenäistymisen syntysijathan ovat täällä. Toompealla sijaitseva hallituspalatsi on ollut tärkeiden historian kulkuun vaikuttaneiden tapahtumien näyttämönä.

Vanhassa kaupungissa kokee historiaa, kulttuuria, kahviloita, ruoka- ja ostospaikkoja, torikauppiaita ja katusoittajia. Vanhankaupungin pääkatu Pikk on Tallinnan tärkein ostoskatu. Ostoskadulta löytää mm. virolaisia käsitöitä, jotka ovat suosittuja tuliaisia.

Tallinnaa ympäröi Harjumaan maakunta, jolle ovat tyypillisiä merenrannan korkeat törmät, pienet kosket ja joet. Alue on ollut aina Viron tiheimmin asuttua, ja niinpä matkan varrella on useita pikkukyliä. Noin 20 kilometrin päässä Tallinnasta sijaitsee Jägalan putous, joka on maan runsasvetisin. Putouksen lähellä sijaitsee myös Viron pienin linnoitustorni Kiiun torni. Sen sisällä toimii viehättävä kahvila, jonka erikoisuuksia ovat tuoreet lihapasteijat ja pehmeän makuinen munalikööri.

Viisi vähemmän tunnettua kiinnostavaa Tallinnan nähtävyyttä

1. Kadriorgin puisto ja palatsi

Kadriorgin puisto ja palatsi ovat ihastuttava kokonaisuus, joka sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Tallinnan vanhastakaupungista. Puisto on suunniteltu 1700-luvun alussa ja sen kauneus tarjoaa vierailijoille rentouttavan ympäristön. Puiston keskellä sijaitseva barokkipalatsi on yhtä vaikuttava ulkoapäin kuin sisältäkin. Palatsi toimii nykyään Viron taidemuseona ja esittelee monipuolista taidekokoelmaa.

2. Kalamajan puutaloalue

Kalamajan puutaloalue on viehättävä kaupunginosa, joka tarjoaa kontrastia Tallinnan moderneille pilvenpiirtäjille. Alueella on säilynyt historiallisia puisia taloja, joiden värikkäät julkisivut ja idylliset pihat houkuttelevat kävijöitä. Kalamaja on myös koti monille trendikkäille kahviloille, gallerioille ja pienille putiikeille, jotka lisäävät alueen ainutlaatuista tunnelmaa.

3. Lennusadam – Merimuseo

Lennusadam on mielenkiintoinen merimuseo, joka sijaitsee Tallinnan satamassa. Museo on rakennettu vanhaan vesilentokonetehtaaseen, ja se tarjoaa näyttelyitä Viron merenkulun historiasta. Vierailijat voivat tutustua erilaisiin merenkulkualuksiin, kuten sukellusveneisiin ja jäänmurtajiin. Lennusadam tarjoaa myös interaktiivisia kokemuksia, kuten virtuaalitodellisuuteen perustuvia meriseikkailuja.

4. Nõmme – Historiallinen kaupunginosa

Nõmme on viehättävä kaupunginosa Tallinnan länsiosassa, joka tarjoaa mielenkiintoisen kontrastin kaupungin vilinälle. Alueella on upeita jugend-tyylisiä rakennuksia ja kauniita puistoja, jotka houkuttelevat kävijöitä viettämään rentouttavaa päivää luonnon keskellä. Nõmmen keskustassa sijaitsee myös tunnettu Nõmme turg -tori, jossa voi tutustua paikallisiin herkkuihin ja käsitöihin.

5. Patarein vankila – Entinen vankilamuseo

Patarein vankila on kiehtova kohde niille, jotka ovat kiinnostuneita historiaan ja vankilaelämään liittyvistä aiheista. Tämä entinen vankilamuseo sijaitsee meren rannalla ja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua vankilaelämän karuihin olosuhteisiin. Museo esittelee myös Viron poliittisen vankilan vaiheita, ja vierailijat voivat kokea autenttisen tunnelman kävelemällä vankilan käytävillä ja tutkimalla sellien jäänteitä.

Lisää luettavaa Tallinnasta: Kaupunkilomalle Tallinnaan

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *