Kylpylät

Kylpyläloma Virossa

 

Viro on suosittu kylpylämaa ja monet suuntaavatkin Viroon kylpylälomalle. Tunnettuja kylpyläkaupunkeja ovat esimerkiksi Tallinna, Pärnu, Haapsalu ja Narva, mutta ylellisiä ja korkealaatuisia kylpylöitä löytyy ympäri maata jokaiseen makuun.

Tarjolla on päiväkylpylöitä sekä kylpylähotelleja. Jotkut kylpylät on suunnattu vain aikuisille, kun taas toiset sopivat koko perheelle lapsille suunnattujen aktiviteettien ja hoitojen ansiosta. Kylpylöistä saa niin perinteisiä hoitoja ja hemmotteluja, kuin luksushoitoja ja luomuelämyksiäkin.

Ensimmäinen kylpylä perustettiin Viroon jo 1800-luvulla yli 200 vuotta sitten. Tässä muutamia mielenkiintoisia kohteita, joihin kannattaa tutustua, jos mielii kylpylälomalle.

 

1) Aqva Hotel ja Spa

Tasokas kylpylähotelli sijaitsee Rakveressa, noin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Hyvinvointikylpylästä löytyy hemmotteluja ja aktiviteetteja koko perheelle. Kylpylässä tarjotaan perinteisten kasvohoitojen ja hierontojen lisäksi muun muassa itämaisia hoitoja, kuten ayurveda ja rasulbad. Isolta saunaosastolta löytyy muun muassa aromihörysauna, suolahöyrysauna ja infrapunasauna perinteisen saunan lisäksi. Lapsille on vesipuisto ja hotellin puolelta löytyy myös leikkihuone.

 

2) Kubija Nature Spa

Luontokylpylä Etelä-Virossa sijaitsee luonnon hiljaisuudessa ja paikka sopii täydellisesti rauhoittumiseen. Kylpylästä saa kauneus- ja terveyshoitoja, jotka on myös suunniteltu luonnonläheisiksi. Lisäksi tarjolla on porealtaita ja saunoja, joissa rentoutua.

Kylpylän ympäristöstä löytyy kaksi järveä sekä luontopolkuja, jonne voi tehdä patikka-, pyöräily- tai hiihtoretkiä. Alueella on myös asuntovaunualue, jossa telttailukin on sallittu.

 

3) Pühajarve Spa

Pühajarven kylpylä- ja lomakeskus sijaitsee Etelä-Virossa luonnon keskellä. Kylpylä sopii aktiivilomailijalle, sillä tarjolla on paljon erilaisia liikuntavaihtoehtoja ja terveyskylpylän hoidoissa on keskitytty nimenomaan kipeytyneiden lihasten hoitoon, rentoutukseen sekä stressin lievitykseen. Tarjolla on erilaisia hoitoja, kuten hierontaa, akupunktiota, reikiä ja fysioterapiaakin.

 

4) Tervise Paradiis Spa

Kylpylähotelli Pärnussa sijaitsee aivan kauniin hiekkarannan läheisyydessä, josta voi nauttia kesällä. Tekemistä löytyy paljon koko perheelle! Aikuiset voivat nauttia kylpylän rentoutus- ja kylpylähoidoista. Lisäksi kylpylästä löytyy useita erilaisia saunoja, kuntosali ja keilailuhalli. Lapsille on suuri vesipuisto, joka on Viron suurin. Vesipuistossa on esimerkiksi kiipeilyseinä, vuoristojoki, seikkailuallas sekä liukumäkiä.

 

5) Energia Talu Eko Spa

Jos kaipaa jotain muuta, kuin luksushoitoja, tämä luomukylpylä voi olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Eko Spa sijaitsee Navestijoen rannalla, ekohenkisen energia-maatilan yhteydessä. Tarjolla on perinteitä kunnioittavia ekologisia hoitoja, joissa kaikki on tuoretta ja vasta valmistettu. Hoidoissa käytetään muun muassa savea, turvetta, luonnollisia öljyjä sekä vanhoja kansanlääkintätapoja. Erikoisuutena on esimerkiksi yrttiporekylpy. Lisäksi paikasta löytyy puusauna, jossa voi vastoa. Kesäisin saunan jälkeen voi uida Navestijoessa. Tilauksesta avoinna.

 

6) V Spa

V Spa sijaitsee Tartossa ja on yksi Viron uusimmista kylpylähotelleista, joka on avattu vuonna 2016. Kylpylästa saa hierontoja, kasvo- ja vartalohoitoja. Tarjolla on perinteisten uima- ja porealtaiden lisäksi myös erikoisempia vaihtoehtoja, kuten japanilainen kylpy sekä terapia-allas, jossa vuorottelee kylmä ja kuuma vesi. Saunoja löytyy useita erilaisia, kuten turkkilainen höyrysauna, suolahöyrysauna, katajasauna ja venäläinen banja. Lapsille on omia virikkeitä lastenaltaassa ja aivan pienimpiä varten on tehty myös laivanuittorata.

 

7) Thalasso Spa Saaremaa

Saarenmaalla rannan läheisyydessä, luonnon keskellä sijaitseva Thalasso Spa hotelli sopii rauhaa rakastavalle ja yksityisyyttä kaipaavalle syrjäisen sijaintinsa vuoksi. Pienen hotellin kylpylässä on kylpytynnyri ja poreamme sekä erilaisia saunoja. Rentoutua voi myös thaihieronnassa tai merellisissä hoidoissa. Lapsille kylpylässä tarjotaan omia hoitoja, joten paikka sopii myös koko perheelle.

 

Lähteet:

https://www.visitestonia.com/fi/nae-ja-koe/terveys-ja-hyvinvointi/hyvinvointikylpylat

http://www.energiatalu.ee/FI/eco-spa/#&panel1-9

https://vspa.ee/fi/vesi-ja-saunamaailma/saunamaailma/

https://www.momondo.fi/inspiroidu/ihanat-viron-kylpylat/

 

 

3 thoughts on “Kylpylät

 1. Kylpyläfani99

  Kuulostaa upealta! Onko näissä kylpylöissä tarjolla myös ravintolapalveluita? Olisi ihanaa rentoutua hoidon jälkeen hyvän ruuan äärellä.

  Reply
 2. Nimetön

  Kubija Nature Spa kuulostaa todella houkuttelevalta luonnonläheisyytensä vuoksi. Onko alueella muita ulkoilumahdollisuuksia, kuten vaellusreittejä tai luonnonpuistoja? Haluaisin päästä nauttimaan kauniista maisemista kylpyläelämyksen lisäksi.

  Reply
 3. Kulttuuria kans

  Pühajarve Span liikuntavaihtoehdot kuulostavat mielenkiintoisilta. Onko kylpyläalueen lähellä kulttuurinähtävyyksiä tai historiallisia kohteita, joita voisi tutustua loman aikana? Olisi kiva yhdistää rentoutuminen ja paikallisen kulttuurin kokeminen.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *