Tartto

Tartto on Viron toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Etelä-Virossa Emajoen varrella. Kaupunki perustettiin vuonna 1632 ja siitä on tullut tunnettu yliopistostaan ja vilkkaasta opiskelijaelämästään. Reilun 100000 asukkaan Tartto sijaitsee Etelä-Virossa Emajoen varrella noin 190 kilometrin päässä Tallinnasta.

Tarton vanhakaupunki on kokenut monet tulipalot, minkä vuoksi se on jouduttu rakentamaan useita kertoja uudelleen. Kuitenkin vanhankaupungin charmia ja historiaa pääsee edelleen ihailemaan sen kujilla ja kapeilla kaduilla kävellessä. Vanhankaupungin lähistöllä sijaitseva Toomemägi, eli Tuomiomäki, tarjoaa myös lukuisia nähtävyyksiä.

Tuomiomäki on kuin oma pieni kaupunkinsa, jossa voi tutustua moniin mielenkiintoisiin kohteisiin. Pirunsilta ja Enkelinsilta ovat komeita siltoja, jotka yhdistävät Tuomiomäen muuhun kaupunkiin. Ne tarjoavat upeat näkymät yli Emajoen ja luovat romanttisen ilmapiirin.

Tuomiokirkon raunioihin perustettu historian museo kertoo kaupungin menneisyydestä ja tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä. Museo vie kävijät aikamatkalle läpi Tarton historian, aina sen perustamisesta nykypäivään asti. Voit ihailla historiallisia esineitä ja oppia kaupungin merkityksestä Viron kulttuuriin.

Tuomiomäeltä löytyy myös observatorio, joka tarjoaa upeat näköalat yli kaupungin. Voit ihailla Tarton kaunista maisemaa ja tutustua tähtitieteelliseen tutkimukseen observatorion kautta. Se on suosittu vierailupaikka erityisesti tähtitaivaan ystäville.

Korkein oikeus, Tarton Korkein oikeus, sijaitsee myös Tuomiomäellä. Tämä arvokas instituutio edustaa Viron oikeusjärjestelmää ja symboloi kaupungin oikeudellista merkitystä. Se on tärkeä osa Tarton historiaa ja osoittaa kaupungin olevan keskeinen paikka oikeudellisissa asioissa.

Tämä vain raapaisee pintaa Tarton monista nähtävyyksistä ja historiallisista kohteista. Kaupunki tarjoaa paljon tutkittavaa niin historiaan, kulttuuriin kuin luontoonkin liittyen. Tartto on todellinen helmi Virossa ja vierailu kaupungissa tarjoaa unohtumattomia kokemuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *