Pärnu

Pärnu on sympaattinen ja rauhallinen kaupunki, jossa on muista Viron kaupungeista poikkeava ilmapiiri. Sen upeat hiekkarannat ja ikivanhojen jalopuiden reunustamat tiet houkuttelevat kävelyretkiin. Keskiajalla perustetun Pärnun idyllisestä keskustasta löytyy paljon vanhaa, eri vuosisadoilta peräisin olevaa arkkitehtuuria. Pärnua kutsutaan Viron kesäpääkaupungiksi, sillä se tarjoaa ihanteellisen ilmaston lisäksi viikoittaisia kesätapahtumia.

Pärnu on ollut Viron suosituin kylpyläkaupunki 1800-luvulta lähtien, jolloin kaupungin mutahoitojen maine kiiri ympäri Eurooppaa. Kaupunki on edelleen suomalaisten suosiossa ympäri vuoden. Pärnun nähtävyyksistä merkittävin on Punainen torni. Se on kaupungin vanhin rakennus 1400-luvulta, ja alun perin osa keskiaikaista kaupunginmuuria. Tornissa toimii myös pieni museo. Pärnu sijaitsee 129 kilometriä Tallinnasta etelään.

Pärnun kylpylät ja spa-hotellit tarjoavat rentouttavia hoitoja ja hyvinvointipalveluita matkailijoille. Kaupungin kuuluisin kylpylä on Pärnu mudaravikeskus eli Pärnun mutakylpylä. Jo yli 150 vuoden ajan matkailijat ovat saapuneet tänne nauttimaan mutahoidoista, jotka tunnetaan niiden terapeuttisista ominaisuuksista. Pärnun mutahoitoihin kuuluu mutapakkauksia, kylpyjä ja erilaisia mutahoitoja, jotka auttavat rentoutumaan ja edistävät terveyttä.

Pärnun kaupunki on myös tunnettu vilkkaasta kulttuuritarjonnastaan. Joka kesä kaupungissa järjestetään lukuisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka houkuttelevat niin paikallisia kuin ulkomaisiakin kävijöitä. Kesätapahtumien kohokohtiin kuuluvat muun muassa Pärnu Filmifestival, joka esittelee kotimaisia ja kansainvälisiä elokuvia, sekä Pärnu Ooperipäevad, joka on oopperamusiikkiin keskittyvä festivaali. Näiden tapahtumien aikana Pärnu herää eloon ja tarjoaa ainutlaatuisia kulttuurielämyksiä kaikille vierailijoille.

Lue lisää Pärnusta ja sen tarjoamista lomamahdollisuuksista osoitteessa: Pärnu lomakohde.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *